התנדבות | משפחה אומנת לגור

עד להכשרתו ככלב נחיה בגיל שנה ושלושה חודשים לערך, גדל גור הנחיה אצל משפחת אומנה.
פרוייקט המשפחות האומנות שלנו הוא חלק חשוב בתהליך גידולו ואימונו של כלב הנחיה וכלב השירות. הוכח בכל העולם כי גורים הגדלים בבתים יהיו כלבי שירות טובים יותר בבגרותם. תפקידה של משפחת האומנה הוא חינוך הגור לחיים בבית המשפחה וחשיפתו לחיי היומיום. על מנת שיגדל להיות כלב נחייה מוצלח.

החינוך הראשוני בבית המשפחה האומנת הוא חשוב ביותר. לשם כך יש צורך בהסכמה ושיתוף פעולה מלא של  כל בני הבית. הגור הקטן הגדל בבית המשפחה לומד מה מותר ובעיקר מה אסור לו לעשות בבית. תקופה זו ובעיקר שלושת החודשים הראשונים היא המאתגרת ביותר. הגור לומד לעשות את צרכיו בחוץ ולא ללעוס כל מה שהוא בא עמו במגע. בתקופה זו זקוק הגור לפיקוח קפדני על מעשיו. משפחות הנעדרות מהבית בקביעות ליותר מ-5 שעות בכל יום אינן מתאימות לשמש משפחות אומנה. כחלק מהיותו כלב נחיה, עליו להתרגל וללמוד את הסביבה שמחוץ לבית ולכן על בני משפחת האומנה להוציאו לטיולי הליכה בני חצי שעה לפחות.

במשך שנת גידולו של הגור, יוצרת משפחת האומנה בסיס לאילופו של הכלב לתפקיד הנחייה או השירות וזאת בליווי מדריך מוסמך מטעם המרכז לכלבי נחיה לעיוורים מידי חודש. בנוסף, מתקיימים מפגשים קבוצתיים בהם ילמדו המשפחות את הבסיס להכנת הכלב ואימונו. כלבי השירות והנחייה נמסרים ללקוחות המרכז (אנשים עם עיוורון או לקות ראייה, פוסט טראומה או צרכים מיוחדים) בתום תקופת ההכשרה, בהיותם בני כשנתיים.

שימו לב- נכון לינואר 2024, זמן ההמתנה הממוצע עומד על שלושה עד שישה חודשים, אנא התעלמו מזמן ההמתנה שכתוב בטופס הפנייה. 

כמה זמן הגור יהיה איתי?

לרוב, הגור יימסר לטיפולך בהגיעו לגיל 7-8 שבועות ויוחזר למרכז הישראלי לכלבי נחיה כאשר הינו מוכן ובוגר מספיק לקבלת ההכשרה, לרוב סביב גיל 12-14 חודשים.

כמה זמן הגור יכול להישאר לבד בבית?

ההנחיה הכללית שלנו הינה לא להשאיר את הכלב לבדו ליותר מ-5 שעות . בימים הראשונים אפילו לפחות מכך.

האם אוכל לעבוד בזמן שאני משמש כמשפחת אומנה?

כן, אך יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שהאכלה, אימון וטיפול בצרכי הכלב באופן יומי גוזל זמן וכאשר הגור צעיר במיוחד הוא אינו יכול להישאר לבד לפרקי זמן ממושכים.

האם אצטרך לקנות ציוד מיוחד?

המרכז מכסה את כל הוצאות הבסיסיות של הגור כגון: אוכל, טיפול וטרינרי והדרכה. המרכז יספק את כל הציוד הנחוץ לגידול הגור. המשפחה תתבקש לרכוש קערות לאוכל ולמים ולספק לכלב צעצועים.

מה קורה לגור כשאני אצא לחופשה?

במידה ותצאו לחופשה אנו נמצא לגור סידור זמני. לעתים הגור ישהה אצל משפחת אומנה אחרת, בזמן היעדרותכם, ולעתים אצלנו בכלבית הפנסיון. באחריותכם ליידע אותנו מספיק זמן מראש על מנת שנוכל להיערך בהתאם. כמו כן, במידה ואתם מתכננים חופשה ליותר משבועיים, תצטרכו לקבל את אישורנו לכך.

האם אפשר להיות משפחת אומנה אם יש ילדים במשפחה?

כן, במידה ואין ילדים מתחת לגיל 8. גידול גור, כמו גידול ילדים קטנים, דורש מחויבות עצומה וזמן רב, ויתכן קושי בלבצע את שניהם. שימו לב – ילדים מתחת לגיל 16 אינם מורשים  לבצע הליכות בעצמם עם הכלב אך אנו מעודדים את ההשתתפות כל המשפחה בהתפתחות של הגור.

גידול בתנאי בית.

על הגור לגדול בתוך הדירה או הבית. אם ישנה חצר היא יכולה לשמש אתכם כמובן. אנו מדגישים כי הגורים לא יושארו בחצר לבדם ללא השגחה ובלילות כמובן הם ישנים בתוך הבית.

חשיפה וחברותיות.

על המשפחה לחשוף את הגור למקומות הומי אדם בכדי להרגיל אותו לאנשים שונים ומגוונים, דבר שימנע התפתחות של התנהגות חשדנית כלפי הזר והשונה. כמו כן, יש חשיבות גדולה לחשיפת הגור לתנועת מכוניות ערה. אם ברצונך לקחת את הגור לעבודה, יש לוודא שמקום העבודה מאשר זאת .שהות עם גור במקום העבודה יכולה להיות מאתגרת בשבועות הראשונים. עליכם לדעת ששגרת העבודה תופרע במידת מה בתקופה זו. עליכם יהיה לפנות את הזמן למפגשים החודשיים עם המדריך בשעות הבוקר בתאום מראש. כשעה וחצי אחת לחודש.

לגדל גור נדרש כוח פיזי.

כלבי הנחיה הינם כלבים בגודל בינוני עד גדול ומגיעים בבגרותם למשקל של עד 35 ק”ג– לברדור, רועה גרמני וגולדן רטריבר. טיפול בגזעים אלו מצריך כוח פיזי וכן בריאות נאותה. בתקופת הגדילה לגורים יש פרצי מרץ רבים ועושים שימוש רב בכוחם.

מיקום גאוגרפי.

מרכז ישראלי לכלבי נחיה הינו עמותה המתבססת בעיקרה על תרומות. על כן, כל הוצאה שלנו מחושבת בדקדקנות. אנו בוחרים לתכנית האומנה בעיקר משפחות בערים בהן קיים ריבוי גורים נוכחי על מנת לייעל את התהליך ולחסוך עלויות . אנו פועלים ברוב הערים הגדולות מבאר שבע בדרום ועד חיפה בצפון.

קבלת הגורים והציוד נעשית במרכז לכלבי נחיה בבית עובד. ביום קבלת הגור תקבלו הדרכה מלאה שתתן לכם את הידע הנדרש להתחיל את הפרויקט ברגל ימין. במשך תקופת האומנה תזכו לביקורים מהמדריכים שלכם וכן תידרשו להשתתף בשיעורים קבוצתיים מפעם לפעם. משך ביקורים אלו הינו כשעה וחצי. הם מתקיימים בשעות הבוקר בתאום מראש. עליכם להיות זמינים להדרכות הללו.

המרכז מספק למשפחות האומנות:

  1. ציוד בסיסי לגור
  2. כיסוי רפואי לגור
  3. מזון וחומרי דברה
  4. ביטוח התנדבות אישי
רוב המשפחות האומנות של גורי המרכז הינם סטודנטים באוניברסיטאות השונות. כמה מהאקדמיות אף הגדילו לעשות ומעניקות מלגה לסטודנטים מטעמן עבור התנדבות זאת. כיום ישנו חוק המעגן את כניסת המשפחות האומנות למקומות ציבוריים כחלק מהכשרת כלב הנחיה וכן משרד התחבורה מאפשר נסיעה חופשית בתחבורה ציבורית. הגורים שלנו המזוהים בשכמיות כחולות שנמצאים במוסדות האקדמיים, מעודדים את קבלת השונה והאחר ומייצרים גאוות יחידה של משפחות האומנה ומראה מיוחד ומרגש מאוד. אנו גאים בכך שהתברכנו בסטודנטים שלוקחים את פרויקט אומנת הכלבים ברצינות רבה.

לאחר שתשלחו את טופס הבקשה להתנדב כמשפחה אומנת לגור נחיה, יתקבל אישור קבלת הטופס.
הטפסים עוברים מיון בו נבדקים התנאים הכלליים להתאמתכם להתנדבות זו.
לאחר המעבר על הטופס תשלח אליכם הודעה במייל לגבי כניסתכם לרשימת המתנה והשלבים הבאים במיון או אי קבלתכם להתנדבות. יש לציין שלוקח כשנה בממוצע מרגע הכניסה לרשימת ההמתנה ועד קבלת הגור בפועל.. לשמחתנו הביקוש רב, אז סבלנות נדרשת.
כמספר שבועות לפני קבלת הגור, הממתינים ברשימת ההמתנה יוזמנו למפגש היכרות ממיין במרכז לכלבי נחיה לעיוורים. במפגש זה ינתנו לכם מירב ההסברים על הפרוייקט וכן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוספות שיש לכם.
כשבוע לאחר המפגש תקבלו מאתנו הודעה סופית לגבי התאמתכם לתכנית משפחות האומנה.

לפני שניגש למילוי הטופס...

Logo
 פרטים אישיים.











כתובת מגורים בה יגדל הגור












אנשים נוספים שגרים בבית


יש למלא את פרטי אנשי הקשר הנוספים בבית (שאינם ממלא הטופס)
אנשים נוספים שגרים בבית








אנשים נוספים שגרים בבית








אנשים נוספים שגרים בבית








אנשים נוספים שגרים בבית








אנשים נוספים שגרים בבית








אנשים נוספים שגרים בבית








אנשים נוספים שגרים בבית








אנשים נוספים שגרים בבית








 אנשים נוספים שגרים בבית









לימודים ועבודה



מוסדות אקדמאיים רבים מאפשרים קבלת 2 נ"ז בתארים מסוימים תמורת התנדבות חברתית. ההחלטה בעבור אילו התנדבויות ניתן לקבל הכרה לנ"ז ובעבור אילו לא, משתנה ממוסד למוסד. יש לבחון את הנוהל במוסד לימודיך (מול דיקנאט הסטודנטים) על מנת לדעת באם ההתנדבות כמשפחה אומנת לגור באימון מוכרת לטובת קבלת 2 נ"ז.








כתובת מקום העבודה:




דרישות גידול הכלב




ניסיון כלבני






תפריט נגישות